neděle 17. ledna 2016

TIPY, TRIKY PRO TLOUŠTÍKY

Doufám, že vás zaujal název :-D Narazila jsem na knížku, která radí plnoštíhlým ženám, jak zamaskovat své nedostatky a myslím, že si z toho něco vytáhne a využije skoro každá z nás, aniž by musela mít 150 kilo (na druhou stranu, pokud máte 40 kilo i s postelí, tak to pro vás asi moc platné nebude), prostě pokud má nějaké to kilíčko navíc a ráda by věděla, co s tím (kromě cvičení a zdravé životosprávy samozřejmě). Módní návrhářka nám radí o látkách, barvách a doplňcích.
VŠEDNÍ DNY VŮBEC NEMUSEJÍ BÝT VŠEDNÍ 1. ČÁST

Základní dělení ženských postav pochází z říše rostlinné, konkrétně ovocné. Kypřejší ženy většinou spadají do kategorie jablko nebo hruška.

Jablko

Jablko má větší břicho, ale v ostatních partiích nemusí být objemné. Dokonce nohy a ruce může mít štíhlé. V tomto případě připadají v úvahu širší střihy šatů nebo halenek. Sukně se musí směrem dolů zužovat (pro pohodlnou chůzi vhodný rozparek), nebo musí být alespoň rovná - nikdy ne rozšířená, celkový dojem by ještě zmohutněl. 

Ženy jablíčka mívají často i pěkně tvarované nohy jimiž se mohou pochlubit - pozor však na těsné kalhoty nebo minisukně. Kontrast mezi širokým středem a útlým spodkem nevypadá dobře. Sukně tedy maximálně 5 - 10 cm nad kolena, ne kratší, kalhoty tak široké, aby neobepínaly stehna, kolena, lýtka. Snaha předvést pěkné nohy v těsných kalhotách vytvoří dojem panáčka z kaštanů, který má pod kulatým bříškem končetiny ze špejlí.

Košile nebo šaty v partii kolem břicha volíme raději v tmavších barvách. Menší postavy potřebují ke kalhotám halenu kratší, končící těsně pod sedací částí, vysoké ženy mohou jít s délkou košile nebo vesty až ke kolenům. Šaty ke kalhotám opět frčí - ale nutné jsou dlouhé kalhoty a vyšší podpatky. 

Kalhoty na postavě typu jablka špatně drží, takže jestli nechceme vypadat jako pivaři s pokleslým rozkrokem kalhot až u kolen, dobrým nápadem jsou kalhoty zavěšené na ramenou pomocí kšand (samozřejmě schované pod halenkou).

Zdroj: Průvodce stylem pro šarmantní plnoštíhlé krásky, Hana Skálová, Ikar

Žádné komentáře:

Okomentovat