neděle 12. června 2016

TIPY, TRIKY PRO TLOUŠTÍKY

Doufám, že vás zaujal název :-D Narazila jsem na knížku, která radí plnoštíhlým ženám, jak zamaskovat své nedostatky a myslím, že si z toho něco vytáhne a využije skoro každá z nás, aniž by musela mít 150 kilo (na druhou stranu, pokud máte 40 kilo i s postelí, tak to pro vás asi moc platné nebude), prostě pokud má nějaké to kilíčko navíc a ráda by věděla, co s tím (kromě cvičení a zdravé životosprávy samozřejmě). Módní návrhářka nám radí o látkách, barvách a doplňcích.
zdroj

VŠEDNÍ DNY VŮBEC NEMUSEJÍ BÝT VŠEDNÍ 2. ČÁST

Základní dělení ženských postav pochází z říše rostlinné, konkrétně ovocné. Kypřejší ženy většinou spadají do kategorie jablko nebo hruška.

Hruška

Hruška je klasická ženská postava, odnepaměti zpodobovaná jako smysl plodnosti: velká prsa, široké boky a pořádná stehna. Pás v tomto případě vypadá opticky jako úzký, my však víme, že to není pravda, z omylu nás snadno vyvede krejčovský metr. Zkrátka když stojí něco velkého na ještě větším, to velké vypadá menší. V poměru k rozbujelému pozadí jde tedy o pouhý vizuální klam, ale proč ho nevyužít?

Takováto postava si může dovolit přiléhavější střih, ale všeho s mírou zdůrazňující typické ženské křivky. Šaty či halenka se mohou v pase mírně zúžit. Navíc pomocí svislých pruhů se dají doslova konat zázraky.

Sukně by měla být přes boky těsnější (žádné nabírání v pase!), směrem dolů pak mají hrušky na výběr: mírné rozšíření, rovná sukně nebo i maličko zúžená, jak se komu líbí a jak komu sluší. Nejlépe poradí zrcadlo.

Kalhoty na hruškách sedí velmi dobře, mají se o co zachytit, ale musíme volit volné, nejlépe dole rozšířené, abychom neupoutávaly pozornost na šířku sedu.

Zdroj: Průvodce stylem pro šarmantní plnoštíhlé krásky, Hana Skálová, Ikar

12 komentářů:

  1. Tipy a rady podle tvaru postavy jsou vždy fajn znát. Super téma. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ten typ hrušky, co má hodně silná stehna a při tom relativně štíhlý pas. Sehnat padnoucí kalhoty, které netáhnou přes boky a při tom nejsou o kilometr větší v pase, je zatracený kumšt :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja stále váham, či sa môžem zaradiť medzi hrušky, alebo presýpacie hodiny. Som síce chudá, ale nie tak ako postava "okurka", tak sa mi to blbo určuje - mám pocit, že na mňa sedia popisy oboch. :D A dokonca, keď som bola mladšia a trochu tlstejšia, vyzeralo to ako jablko. :D Každopádne zaujímavý článok, prešla som si všetky z tejto série. :)

    Inak pobavil ma článok o dáždnikoch. Ja som taktiež vždy túžila po obrovskom priesvitnom dáždniku a keď som si minulú jeseň jeden zadovážila (priesvitný s červeným lemovaním a rúčkou), tak to bola úplná radosť, akoby som našla poklad. :D :D Ten tvoj modrý je tiež krásny!

    OdpovědětVymazat
  4. Článok je to rozhodne zaujímavý, tieto rady sú šikovné a určite na ne budem do budúcnosti pamätať :-)

    OdpovědětVymazat
  5. tak okurka jsem nebyla nikdy, , asi kdysi davno presypaci hodiny, ted uz krapet hruskovatim, takze doufam ze nenakynu do jabka, protoze pri me vysce bych byla celkem slusny melounek :-) takze jak vidno, hodi se mi skoro vsechny tipy :-) diiiik

    OdpovědětVymazat
  6. Pekný článok a pre mnohé slečny či ženy aj veľmi nápomocný :) ♡ ʕ•́ᴥ•̀ʔっ

    ♡ Weekend spent at great-grandma´s house ♡

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem teda asi hruška... :)) Ale taky mám někdy pocit, že mám od každého něco. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Typ okurka slyším poprvé, většinou jsem zaznamenala jen hrušku a jablko, ale docela to tak vypadá, že mix jablka a okurky bych mohla asi být :D

    Piosek

    OdpovědětVymazat